mustaavaloa-9

Työpaja perustuu mustan valon hehkuun ja monivärisiin hohtaviin lankoihin, joista rakennetaan ohjaajan avustuksella kolmiulotteinen geometrinen tilataideteos 2-5 osallistujan ryhmissä. Tämä työpaja on ollut hyvin suosittu lasten ja nuorten keskuudessa, sillä työtapa on melko helppo, mutta erittäin mukaansatempaava, ja tulokset alkavat näkyä melko pian aloittamisen jälkeen. Työ voidaan helposti yhdistää erilaisiin teemoihin ja oppitunteihin.

Lähtökohtana on tyhjä tila, noin 3×3 metrinen “musta aukko”, johon taideteos tehdään mittojen mukaan. Apuvälineinä käytetään mustaa valoa (ultravioletti), monivärisiä akryylilankoja, mustaa moltonkangasta sekä piilossa olevia tukirakenteita.

Usein ajatellaan että matematiikka on tylsää, hankalaa, teoreettista ja tarpeetonta, eikä se juuri kosketa arkielämäämme. Monelle onkin yllätys, että eräs tärkeä matematiikan ala, geometria, syntyi tarpeesta ratkaista arkipäivän ongelmia. Työpajan aikana monet geometrian peruskäsitteistä tulevat tutuiksi, ja niiden kautta lapsen avaruudellinen hahmottaminen kehittyy ja hän oppii tunnistamaan paremmin ympärillään olevia eri muotoja.